BejelentésOswald Kereskedelmi Kft.
Biztosítás-Szálláshely

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponHírek
Nyugdíjcélú megtakarítás

A biztosítás lényege, hogy a megtakarításhoz az állam 20%-os adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel járul hozzá, míg az UNION akár 10%-kal gyarapíthatja azt!

tovább >>


Biztosítás

Irodáinkban megköthetők az UNION Biztosító termékei. Lakás, Kötelező és Casco, baleset és életbiztosítások, utasbiztosítás, vállalkozói vagyon és felelősségbiztosítás.

tovább >>Bánk bemutatása

Bánk kis településként húzódik meg a Cserhát és a Börzsöny lábánál. Története régmúlt időkre nyúlik vissza. Minden jelentôsebb történetírás, és monográfia részletesen bemutatja a falut.

A 70-es években az ország gazdasági fejlôdése és a városok rohamos növekedése keltett igényt újabb és újabb üdülôterületek, pihenôhelyek meghódítására. Bár Bánk csodálatos tava korábban is vonzotta a természet szerelmeseit, a jelentôsebb fejlôdés erre az idôre tehetô, számos beruházás járult hozzá, hogy napjainkra valóságos "üdülőparadicsommá" válhatott az itteni közösség lakóhelye.

Nógrád megye állóvizekben meglehetôsen szegény, ezért is nevezetes a "tengerszemérôl" elnevezett, festôi környezetű, erdôségekkel határolt Bánki-tó. A falu házai mögött, a Lókos-patak völgyében csillog a tó hatalmas víztükre, melyet korábban belsô források tápláltak. Ma északról a hagyományos falu utcái, délrôl pedig a jelentôsen megnövekedett "üdülôfalu" szinte körbeöleli a tavat. Ma már szépen kialakított sokoldalú szolgáltatást nyújtó strandfürdô várja egész nyáron látogatóit. Alkonytájt gyönyörködtetô látvány a bánki naplemente, s a tó tükrén karcsún hajladozó susogó kis nádas. Néhány éve hattyúk is költöztek a vízre. A tó megkapó szépsége mellett a környék csobogó patakvölgyei, romantikus erdôi is szebbnél szebb kirándulási lehetôséget kínálnak.

Az állandó lakosok száma 700 fô körüli, de a nyári idôszakban folyamatosan mintegy 2500 ember él itt, s a hétvégeken néha 4000-5000 látogató is megfordul a településen. Nem véletlen, hogy ilyen kedvelt a környék és maga Bánk. Az ide látogatókat mindig megkülönböztetett vendégszeretet fo- gadja, és a hagyományos falusi vendéglátás mellett minden rendelkezésre áll, ami egy kellemes hétvége, vagy néhány hét eltöltéséhez szükséges. Zenés éttermek, kempingek, kereskedelmi egységek is felkészülten várják a látogatót, s a sportot kedvelôk sem csalódhatnak.

Vonzó a környék több idegenforgalmi nevezetessége is. 20-25 km-es körzetben számtalan látnivaló csalogatja a túrázókat. Például Nógrád vára, a drégelyi vár vagy a Börzsöny patakokkal szabdalt erdôi, magasba törô sziklacsúcsai. A környezô falvakban több műemlék is látható. Említésre méltó a gótikus kôtemplom Nógrádsápon, értékes középkori festményeivel. De kastélyok, műemlékek sokaságát lehetne felsorolni, melyek mindegyike e tájhoz kötôdik. Irodalomi emlékekben is gazdag a környék. Horpácson Mikszáth emlékszoba, Balassagyarmaton - a messze földön híres - Palóc Múzeumban Madách emlékkiállítás látható. De igen rövid utazással elérhetô innen Szécsény, Hollókô, vagy éppen Vác, Szentendre is.

A település lakói híven ôrzik szlovák nemzetiségi hagyományaikat. Látható ez az építményeken, a viseletben, vagy éppen a hagyományos szlovák ételekben. A csodálatosan szépen hímzett bánki népviselet szinte minden család féltve ôrzött kincse, igaz ma már nem mindennapi viselet. Nagyobb ünnepeken azonban mindig elôkerül, s lányok, asszonyok örömmel pompáznak benne.

Bánk nagy gondot fordít a népi és a nemzetiségi kultúra ápolására is. Már több mint 30 esztendeje, minden év augusztusának elsô hétvégéjén kerül megrendezésre a Megyei Nemzetiségi Találkozó immár többnapos rendezvénysorozata. Ilyenkor az ország messzi tájairól érkeznek művészeti csoportok hogy műsorukat a sokezer messzirôl jött érdeklôdô elôtt bemutathassák a tó mellé épült hatalmas víziszínpadon. Ilyenkor reggeltôl-estig áll a vigalom. Színponpás népviseleti felvonulással kezdôdik az ünnep, egész nap énekszó, zene, tánc tölti meg a falu utcáit, és a népművészeti vásár kínálata is bôséges. Estébenyúlóan a nemzetiségi bálon mulatnak táncolnak bánkiak, és vendégek egyaránt.

De a nyár többi napja sem marad szórakoztató kulturális rendezvény nélkül. A környék legnagyobb - bizton állítható -, legszebb környezetben lévô szabadtéri színpadán hétrôl-hétre színvonalas programokat kínál a "Bánki Nyár" rendezvénysorozat. Többek között hangversenyek, népzenei programok, fimelôadások, színházi programok váltakoznak, de a fiatalabb korosztály könnyűzenei koncerteknek is tapsolhat.

Bánk kellemes szálláshelyekkel, hangulatos és sajátos ízeket ígérő éttermekkel, de mindenekelőtt szíves vendégszeretettel várja visszatérő és új látogatóit!

Üzenetküldés az Oswald Kft. kapcsolattartóinak:


Üzenetküldés
Amennyiben elküldi részünkre személyes adatait, akkor úgy értelmezzük Megértette és elfogadja az adatvédelmi tájékoztatónkat. Kérem írja be e-mail-címét, valamint üzenetét:

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!